Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем в ламбда сонда

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем в ламбда сонда

Проблема се състои в следното:
    Качвам я комп. и отчита две грешки за ламбда- нулираме ги.
    Показанията са в норма работи перфектно.
    След един,два дни отново блокира и пак две грешки на ламбда.
    След нулиране,работи в норми.

Въпроса ми е дали ламдата е сдала багажа или има друга причина компа да я игнорира ?

На 155 съм имал умряла сонда но там нямаше съживяване.
    чел съм,че сондата когато умира става мудна .

Единсвеното притеснение ми е когато я сменя да се окаже,че проблема не е бил в нея. Все пак е доста пари.

Благодаря предварително за мнения и коментари !
    Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
    159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
    NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Аз смених наскоро, защото ми беше бая голям разхода, а и винаги даваше грешка на нея при диагностика. Сложих универсална на HOFFER за 106 лв., съответно разхода падна осезаемо, но пак си дава същата грешка на нея при диагностика

Comment

каква е грешката?
      Alfa Romeo 147 120 h.p. 1.6 16v T.S.

Comment

Замерете кабелите Може да има прекъснат кабел Най-често е тоя за топленето А щом когато изчистите грешката,работи и след няколко дни е същото битрябвало да е от ламбдата Трупа отново грешки Уж бош е добра фирма,а всичко което е по мотора е на бош и доста често дава дефекти или някакви проблеми
        156 1.8 T.S 144 hp '99
        Mazda 626 1.8 105 hp '92(bqga po4ti kolkoto alfata )

Comment

Моята си даваше 3 грешки/ТРА-самоадаптивен параметър,интегратор на кислородният датчик и ламбда сензор.Когато слагах ГИ казаха че сондата не работи.Смених я с оригинална,свещи + втора работеща сонда
          =НА, проблема си остана.Върви си доста добре(сръвнявал съм със други)
          предстои ми проба с друг дебитомер, просто ме дразни да зная че има грешки.
          Алфа 145 2000г.1.6тс 120кс с чипче
          Кавазаки 1000к 130кс малко повече върви от алфичката

Comment

моята показваше същит тъпи грешки на Брйн Бий, смо че без интегратора. на Текса, показва само интегратор на кислородния датчик, и като се разрових открих че тва е подгрева. сменх сондата и грешката изчезна, обаче нещо пак не ми харесва... в началото на другия месец мисля да я заведа на доктор при бобо
            Alfa Romeo 145 1,6 TS 16V 1999 с нова ламбда сонда (дано не е напразно)

Comment

При мен грешката е "Integrator lambda sensor" или нещо от сорта. Като има парици ще сложа оригинална, дано се оправи тогава. Иначе вървежът и разходът са си ми нормални ...

Comment

Working...
              X